Tuesday 29 January 2013

Vegetariese fajita

Genoeg vir 4
1 ui, gekap
30 ml (2 e) olyf- of avokado-olie
8 ml (½ e) gekapte rissie
1 rooi soetrissie, gekap,
10 ml (2 t) fyn komyn
15 ml (1 e) tamatiepasta
125 ml (½ k) water
5 ml (1 t) suiker
1 x 410 g-blik heel, geskilde
tamaties, fyn gedruk
1 x 400 g-blik rooi nierbone
gedreineer
Vir die guacamole:
1 avokado
suurlemoensap na smaak
4 tortillas
125 ml (½ k) wit cheddarkaas,
gerasper
`n handvol basiliekruidblare
1. Braai die ui vir 5 min. in die olie
oor matige hitte tot sag. Voeg die
knoffel, rissie en rooi soetrissie by
en braai vir 3 min.
2. Voeg die fyn komyn,
tamatiepasta, water, suiker, blik
heel, geskilde tamaties en rooi
nierbone by. Kook vir 15 min. tot
effens verdik. Geur na smaak.
3. Maak intussen die guacamole
deur die avokado fyn te druk en
die koljanderblare en
suurlemoensap na smaak te meng.
Proe en geur.
4. Maak die fajita’s deur die
tortillas met skeppies guacamole,
`n bietjie kaas, die geurige bone en
basiliekruidblare te vul. Vou of rol
dit toe en smul.

No comments:

Post a Comment