Tuesday 29 January 2013

Gorgonzola-en-vye- pasta

Laat die vye net weg as dit nie in
seisoen is nie.
Genoeg vir 4
200 g (1 pak) babaspinasie
400 g spinasie-fettuccini
250 ml (1 k) gorgonzola,
gekrummel
125 ml (½ k) crème fraîche
125 ml (½ k) hoenderaftreksel
sout en gemaalde swartpeper
100 g (1 pakkie) okkerneute,
gerooster en gekap
8 vye, oopgebreek
1. Maak ‘n groot kastrol drie kwart
vol water en geur met ‘n knypie
sout. Bring tot kookpunt.
2 Sit die babaspinasie vir ‘n paar
sekondes in die borrelende
kookwater. Skep met ‘n
gaatjieslepel of sif uit en hou
eenkant. Hou die water aan die
kook.
2. Voeg die pasta by die kookwater
en kook volgens die aanwysings op
die pak.
3. Smelt solank die gorgonzola,
crème fraîche en aftreksel in ‘n
klein kastrol oor matige hitte.
4. Dreineer die pasta en meng die
spinasie, gorgonzolasous, neute en
vye deur. Geur na smaak.

No comments:

Post a Comment