Tuesday 29 January 2013

Marokkaanse lamskenkels

Genoeg vir 4
30 ml (2 e) olyfolie
4 lamskenkels
sout en gemaalde swartpeper
1 ui, gekap
1 knoffelhuisie, gekap
2 x 400 g-blikke heel tamaties
500 ml (2 k) beesvleisaftreksel
15 ml (1 e) tamatiepasta
15 ml (1 e) gerasperde vars
gemmer
15 ml (1 e) fyn komyn
10 ml (2 t) fyn koljander
5 ml (1 t) vinkelsaad
3 ml (½ t) cayennepeper
fyn gerasperde skil van 1
suurlemoen
2 kaneelstokkies
250 ml (1 k) gedroogde appelkose
1. Verhit die olie in ’n groot kastrol
oor hoë hitte. Verbruin die skenkels
daarin en geur
na smaak. Voeg die ui en knoffel by
en soteer tot goudkleurig en sag.
2. Druk die tamaties fyn met ’n
vurk en voeg saam met die
aftreksel by die skenkels.
3. Verlaag die temperatuur en voeg
die tamatiepasta, gemmer, komyn,
koljander, vinkel, cayennepeper,
suurlemoenskil, kaneel en
appelkose by. Prut vir 2½ uur tot
sag.
4. Sit die lamskenkels voor met
gremolata, koeskoes en keker-
ertjies. (Gremolata: Meng gelyke
hoeveelhede gerasperde
suurlemoenskil en fyn gekapte
pietersielie en knoffel.)

No comments:

Post a Comment