Tuesday 29 January 2013

Italiaanse worsiepasta

Genoeg vir 4
olyfolie
1 ui, gekap
1 knoffelhuisie, gekneus
1 rissie, pitte verwyder en fyn
gekap (opsioneel)
2 selderystokke, gekap
2 middelslagwortels, fyn gerasper
800 g (sowat 8) Italiaanse worsies
400 g pennepasta
500 ml (1 bottel) passata (Italiaanse
tamatiesous)
hand vol basiliekruid
1 Maak ‘n groot kastrol drie kwart
vol water en geur met ‘n knypie
sout. Bring tot kookpunt.
2 Verhit solank olie in ‘n groot pan
oor matige hitte en soteer die uie,
knoffel, rissie, seldery en wortels
tot sag en ligbruin. Geur na smaak.
3 Sny die een kant van die worsies
se omhulsel oop en knyp
happiegroottes van die vleis uit die
sakkie en laat val direk in die pan.
Braai vir 5 min.
4 Voeg die pasta by die kookwater
en kook volgens die aanwysings op
die pak.
5 Gooi die passata by die groente
en kook vir nog 5-10 min.
6 Dreineer die pasta en meng deur
die passatamengsel. Strooi
basiliekruid oor.

No comments:

Post a Comment