Tuesday 29 January 2013

Spek-en-sampioen- pasta

Genoeg vir 4
Meng ’n ¼ k crème fraîche deur die
pasta as jy van ’n romeriger sous
hou. Kry al die bestanddele gereed
voor jy begin. Braai die sampioene
en spek terwyl die pasta kook en
roer dan net deur die warm pasta.
125 ml (½ k) gedroogde porcini- of
sjiitake-sampioene
15 ml (1 e) olyfolie
250 g (1 pak) blokkiesspek
2 uie, gesny
2 knoffelhuisies, gekneus en fyn
gekap
sout en gemaalde swartpeper
250 g (1 pak)
portobellinisampioene, gesny
400 g engelhaarpasta
120 g (1 pak) gemengde, eksotiese
sampioene soos enoki, sjiitake en
porcini
60 ml (¼ k) koue botter
60 ml (¼ k) gerasperde parmesaan
crème fraîche vir opdiening
(opsioneel)
hand vol pietersielie, gekap
1. Maak ’n groot kastrol drie kwart
vol water en geur met ’n knypie
sout. Bring tot kookpunt.
2. Bedek die gedroogde sampioene
met genoeg kookwater (sowat ’n ½
k) en laat staan vir 5 min. tot sag.
3. Verhit solank die olie in ’n groot
pan oor hoë hitte en braai die
spek, uie, knoffel en portobellini-
sampioene tot goudkleurig en gaar.
Geur na smaak.
4. Voeg die pasta by die kookwater
en kook volgens die aanwysings op
die pak.
5. Dreineer die geweekte
sampioene (hou die geurige
sampioenwater), kap ruweg en voeg
saam met die eksotiese sampioene
by die spek-en-uie-mengsel. Gooi
die sampioenwater by en kook af
tot dit met die helfte verminder
het.
6. Dreineer die pasta en roer die
sampioenmengsel, botter en
parmesaan deur.
7. Sit voor met ’n skeppie crème
fraîche en pietersielie.

No comments:

Post a Comment