Tuesday 29 January 2013

Salm-kappersaad-en- roomkaaspasta

genoeg vir 4
Met die roersous moet jy vinnig
werk en vinnig smul, want as dit te
lank staan, word die roomkaas taai.
As dit wel gebeur, kan jy net ‘n
bietjie room deurroer en weer
verhit. Gebruik geblikte salm as jy
nie vars salm kan kry nie, verwyder
net die swart velletjies en bene.
olyfolie
500 g (sowat 4) salmfilette, of
liggies gerookte forel van Woolies
(dis goedkoper)
400 g skulppasta
1 houer roomkaas
1 rooi ui, gekap
hand vol dille, gekap
fyn gerasperde skil van 1
suurlemoen
sout en gemaalde swartpeper
60 ml (¼ k) kappertjiesaad
hand vol pietersielie, gekap
babakruie om oor te strooi
1. Maak ‘n groot kastrol drie kwart
vol water en geur met ‘n knypie
sout. Bring tot kookpunt.
2. Verhit solank olie in ‘n groot pan
oor hoë hitte en braai die salm vir
3 min. aan elke kant daarin. Geur
na smaak en hou eenkant.
3. Voeg die pasta by die kookwater
en kook volgens die aanwysings op
die pak.
4. Dreineer die pasta en roer die
roomkaas deur. Meng die ui, dille,
suurlemoenskil en kappertjiesaad
deur. Vlok die vis en voeg ook by
die pasta.
5. Strooi pietersielie en babakruie
bo-oor.

No comments:

Post a Comment