Thursday 7 February 2013

Staatmaker-viskoekies

Viskoekies
500 g gevriesde stokvis
olyfolie om mee te braai en oor te
sprinkel
3 snye witbrood, korsies verwyder
1 eier
15 ml (1 e) soetrissiesous
30 ml (2 e) mayonnaise
30 ml (2 e) Dijon-mosterd
1 sprietui, gekap
fyn gerasperde skil en sap van ½
suurlemoen
hand vol koljanderblare, gekap
sout en gemaalde swartpeper
Voorverhit die oond tot 200 °C.
1. Sit die stokvisfilette op ’n
bakplaat, sprinkel olyfolie oor en
geur na smaak. Bak vir 20 min. tot
gaar.
2. Krummel die brood en meng met
die eier, soetrissiesous,
mayonnaise, mosterd, sprietuie,
suurlemoenskil en -sap en
koljanderblare. Vlok die vis by en
geur na smaak. Bedek jou hande
goed met meel en rol in 8 ewe
groot viskoekies.
3. Verhit 30 ml (2 e) olyfolie in ’n
groot pan oor matige tot hoë hitte
en braai die viskoekies vir 3 min.
aan elke kant daarin tot goudbruin.
Dreineer op kombuispapier.
4. Sit die viskoekies voor met die
Tartaarse sous, gebakte tjips, baba-
kruieblare en lemmetjiewiggies.

No comments:

Post a Comment